Хиляди в Черна гора излязоха на протест след като депутатите 

...
Хиляди в Черна гора излязоха на протест след като депутатите 
Коментари Харесай

Сблъсъци пред парламента по време на антиправителствена демонстрация в Черна гора

Хиляди в Черна гора излязоха на митинг откакто депутатите  гласоподаваха да лишат прозападния президент на страната Мило Джуканович от решаваща роля при назначението на министър-председател. 

Законът беше прокаран от просръбското и проруско болшинство в Народното събрание, което разгневи прозападната съпротива.

Стигна се и до конфликти пред постройката на Народното събрание. Полицията употребява пикантен спрей против протестиращите, които хвърляха камъни, бутилки и се пробваха да преминат огражденията.

 
Да спасим страната си, да бъдем ръководени съгласно закона, това е, което чакаме. Очакваме избори.
Лиляна Голубович
Ще създадем всичко, с цел да излезем, да дадем какъвто и да е принос за нашата Черна гора. Ще създадем всичко за нашата страна, сигурно. Европа споделя, че политиците би трябвало да решат казуса, само че за жалост ние би трябвало да ги оставим да си отидат.
Веселин

Черна гора, основен западен съдружник на Балканите, е парализирана от траяла месеци държавна рецесия, която спря процеса на интеграция на страната в Европейския съюз. 

Появиха се и опасения за неустойчивост - на фона на войната в Украйна. Демонстрациите демонстрират дълбоката политическа рецесия сред прозападните и просръбските и проруските лагери в дребната балканска страна, член на НАТО.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР